Tagliatelle, ricottoa a sušená rajčata

V sobotu jsem byla sama doma a přemýšlela jsem, co si tak uvařím k obědu. A napadla mě ricotta. Respektive si o ni říkaly mé chuťové buňky. Ale jelikož jsem ji v lednici neměla, dopadlo to tak, že k obědu jsem měla chleba. A těstoviny s ricottou jsem si udělala až k večeři.

Nevím, jak vy, ale já občas mívám období, kdy bych mohla těstoviny pořád. Většinou si dávám tmavé, žitné nebo třeba celozrnné pšeničné. Ale tentokrát jsem si říkala, že do receptu se budou hodit spíše světlé pšeničné. Ricotta jim totiž velmi sluší. A ostatní ingredience ji ještě příjemně dochutí. Nejpr jsem si hrála s myšlenkou přidat do jídla špenát, ale nakonec vyhrála rajčátka.

Co všechno si připravit?

  • 200 g těstovin (tagliatelle)
  • 200 g ricotty
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sušená rajčata v oleji
  • pár cherry rajčátek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • sůl
  • pepř
  • oregano

Těstoviny a ricotta představují rychlou a chutnou večeři.

Jak to uvařit?

Nejprve si dejte vařit vodu na těstoviny. Mezitím si oloupejte cibuli a česnek a pokrájejte je na maličké kousky. Na pánev si dejte lžíci olivového oleje a cibuli s česnekem na ní pár minut restujte. Pořádně míchejte, aby se vám nic nepřipálilo. Poté do pánve přidejte sušená rajčata. Já nejraději kupuju kousky v oleji, protože s nimi pak není žádná práce, jednoduše je přidáte do jídla, a máte vystaráno. Pokud chcete jídlo troch osvěžit, vezměte ještě několik cherry rajčátek nakrájených na malé kostičky. Rajčata lehce prohřejte a poté k nim přidejte pepř, citronovou kůru i šťávu. Pak už jen přijde na řadu ricotta, kterou do směsi vmíchejte. Pánev sundejte ze sporáku. Jakmile budete mít uvařené těstoviny, sceďte je a hned je přidejte do směsi. Podle chuti osolte a můžete podávat.

Dobrou chuť!

Autor příspěvku: Zuzka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *