Sušenky z ořechového másla

Jestli, stejně jako já, patříte mezi milovníky ořechových másel a jste schopní je pojídat téměř k čemukoliv a v jakoukoliv denní hodinu, jistě vám přijdou vhod tyhle sušenky.

Ořechových másel jsem vyzkoušela už dost. Nejvíce u mě vedou ta arašídová, ať už čistá, crunchy nebo s různými příchutěmi. Do receptu jsem pak použila hladké arašídové z DM drogerie. Sáhnout ale můžete po jakémkoliv jiném, které máte rádi.

Šušenky obsahují samé dobré a zdravé věci, takže je můžete mlsat zcela bez výčitek. U nás doma se po nich jen zaprášilo a rozhodně je budu vyrábět častěji. Tak už neotálejte, a dejte se se mnou do pečení! 🙂

Co si na sušenky připravit?

Na cca. 15 kousků budete potřebovat:

  • 0,75 hrnku jemných ovesných vloček
  • 0,5 hrnku nasekaných ořechů (já dala mandle)
  • 1 hrnek mletých mandlí
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 vrchovaté lžíce kokosového oleje
  • 2 vrchovaté lžíce ořechového másla
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžičky skořice

Jak sušenky připravit?

Nejprve si do mísy nasypte jemné ovesné vločky. Mandle či ořechy nožem nasekejte na malé kousky a přidejte je spolu se sezamovými semínky a skořicí k vločkám. Poté do směsi přidejte ořechové máslo, kokosák a med. Pokud budete mít med a kokosák v domácí spižírně ztuhlé, můžete je spolu rozehřát na sporáku, aby se vám s těstem lépe spojily. Nakonec už jen stačí směs pořádně promíchat a na plech vyložené pečicím papírem vytvarovat sušenky. Ty pak pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca. 10-15 minut. Záleží na tom, jak tenké/tlusté je uděláte. 🙂

Autor příspěvku: Zuzka

Napsat komentář