Zklidňující vlasový oplach

Pokud máte citlivou pokožku hlavy, jistě víte, jaký je to někdy úděl, najít vhodnou kosmetiku. Úplně nejlepší je vyrábět si kosmetiku vlastní. Třeba tenhle zklidňující vlasový oplach.

Nemusíte hned trpět na lupy, aby si vaše pokožka hlavy vydobyla přívlastek citlivá. Znám to od sebe. Vždycky jsem měla hodně citlivou pokožku po celém těla, které snadno zčervená nebo začne (někdy snad i bezdůvodně) svědit. I to byl jeden z důvodů, proč jsem si začala vyrábět vlastní kosmetiku.

Oblíbila jsem si tuhé šampony (zpočátku jsem zkoušela i vlasová mýdla), a po některých mám vlasy takové hrubší, takže jsem hledala nějaký vhodný kondicionér. Nejlépe se mi osvědčil vlasových oplach s octem/citronem, do kterého jsem případně zkoušela přidat i různé bylinky jako kopřivu, rozmarýn nebo třeba heřmánek.

Ze všech bylinek se mi zatím nejvíce osvědčil heřmánek. Vlasový oplach z něj připravený obohacuji o citron, aby se vlasy hezky vyhladily a byly krásně lesklé. Pokud jste navíc blondýnky, tahle kombinace vám pomůže podtrhnout přirozený odstín vašich vlasů.

Co si na vlasový oplach připravit?

  • 250 ml vody
  • hrst sušených květů heřmánku (koupíte tu)
  • 2 lžíce citronové šťávy

A jak postupovat?

Nejprve si odměřte vodu a přiveďte ji k varu. Do hrnku nasypte hrst sušených heřmánkových květů a vroucí vodou je přelijte. Je to stejné, jako když děláte čaj. 🙂 Nechte 10 minut louhovat. Ono se stejně nic nestane, když to necháte chvilku dýl, přeci jen ho nebudete pít.

Hotový čaj nechte vychladit, přidejte do něj 2 lžíce citronové šťávy a libovolně můžete přidat ještě lžičku Aloe vera, která posíli zklidňující účinky tohohle vlasového oplachu. Bude-li potřeba, můžete oplach ještě naředit vodou, abyste ho měli více. Vlasy jím stačí po umytí přelít. Fungovat bude nejen jako kondicionér, ale hlavně zklidní citlivou pokožku hlavy, která pak bude krásně svěží a uvolněná.

Pokud byste měli ještě potřebu oplach něčím ovonět, můžete přidat jednu dvě kapky éterického oleje. Oplach připravujte vždy čerstvý, v lednici vydrží jen do druhého dne.

Ohodnoťte náš článek 🙂

Autor příspěvku: Zuzka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..