Balzám na rty burnt umber

Tak konečně přišel na řadu dlouho slibovaný barevný balzám na rty. Svou nádhernou barvu získal díky mice, která má velmi zajímavý odstín růžové. Na rtech vypadá moc krásně a stejně jako další balzámky o ně také pečuje.

Dlouho jsem přemýšlela, jak tenhle balzám na rty pojmenovat. Má tak nádhernou barvu, že mi přišlo líto mu dát přívlastek temně růžový apod. Takže jsem nakoukla do uměleckých vzorníků, a název „burnt umber“ byl jasný.  Je to totiž česky pálená umbra, trochu rezavá, trochu kaštan a hlavně si mě získala zlatým shimmerem. Rty krásně natónuje, ale zároveň nepůsobí tvrdě. Pro představu přidávám i foto v akci, abyste měli lepší představu. 🙂

Vzhledem k tomu, že tenhle balzám na rty obsahuje poměrně dost micy/slídy, je trochu tužší, takže ho musíte před nanesením párkrát přejet prstem, a on hezky změkne. To platí v případě, že ho budete dělat do kalíšku. Pokud máte doma tubičku na rty, budete to mít jednodušší. 🙂 Tak, vzhůru do výroby!

Co si připravit?

  • 0,7 g včelího vosku (pořídíte zde)
  • 1,5 g meruňkového/makadamiového oleje (koupíte tady)
  • 2,7 g bambuckého másla (seženete zde)
  • čtvrt kávové lžičky růžové micy (koupíte tady)
  • 5ml kelímek (pořídíte tady)
  • kádinku na přípravu (máme zde)

Jak balzám na rty spatlat?

Nejprve si vydesinfikujte všechny pomůcky, které budete při výrobě používat. Až oschnou, je čas dát se do díla. Do kádinky si odměřte včelí vosk a bambucké máslo a rozehřejte ve vodní lázni. Jakmile bude směs tekutá, přidejte do ní ještě meruňkový či makadamiový olej a čtvrtl lžičky růžové micy. Pečlivě promíchejte, abyste v balzámku neměli hrudky a co nejrychleji přelijte do připraveného kelímku. Budete li chtít balzám na rty ovonět, přidejte spolu s micou ještě dvě kapičky éterického oleje. Tuhnutí balzámku můžete urychlit tím, že ho uložíte na chvilku do lednice.

No a takhle vypadá balzámek v akci. Tu barvu jsem si úplně zamilovala. <3

Až si balzám na rty sami vyrobíte, nebojte se pochlubit dalším kutilům v naší skupince na facebooku. Najdete ji tady. 🙂

 

Autor příspěvku: Zuzka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.