Chcete-li mít dokonale hebkou pusinku, pak je pro vás cukrový scrub na rty naprostou nezbytností. Voní po mátě peprné, snadno si ho vyrobíte z pár surovin a i jeho použití je jednoduché jako facka.
Tenhle cukrový scrub na rty jsem si vyrobila ještě někdy v zimě, kdy jsem si zamilovala tmavší rtěnky. Mít tak perfektně vyhlazenou pleť rtů byla nutnost, protože tmavé rtěnka vždycky prozradí, v jaké kondici vaše rtíky jsou. Dává se do něj obyčejný cukr, který máte určitě doma v kuchyňské lince. Můžete použít řepný, třtinový, kokosový, je to zkrátka jedno. 🙂
Co si na scrub na rty připravit?
- 2,4 gramu včelího vosku (koupíte tady)
- 3 gramu kokosového oleje (najdete zde)
- 1,5 gramu kakaového másla (vybírejte tu)
- 4,5 gramu mandlového oleje (pořídíte tady)
- kapičku vitaminu E (koupíte zde)
- 4 gramy cukru
- 8 kapiček éterického oleje z máty peprné (najdete tu)
- špetku baravné micy (vybírejte zde)
- dále: 30ml kelímek, nerezovou mističku, něco na míchání, setinkovou váhu (vše také najdete na e-shopu), pánev na vodní lázeň
Scrub na rty – postup výroby
- Nejprve si vydezinfikujte všechny pomůcky i kelímek, do kterého hotový scrub na rty dáte.
- Do nerezové mističky si odvažte včelí vosk, kokosový olej a kakaové máslo.
- Vložte mističku do vodní lázně a pomalu zahřívejte, až se všechny suroviny rozpustí.
- Vyjměte misku z vodní lázně a do rozehřáté směsi přidejte mandlový olej, vitamin E a špetku barevné micy.
- Přisypte do směsi cukr a až do zchladnutí promíchávejte např. čistou špejlí, aby vám cukr nepropadával na dno.
- Nyní už zbývá jen přikapat éterický olej a scrub přendat do kelímku.
Použití, skladování a doba trvanlivosti
Scrub se používá velmi snadno – maličké množství naberete bříškem prstu a promasírujete jím nalvhčené rtíky. Pro ještě lepší vyhlazovací účinek můžete použít starší kartáček na zuby. A pak už je voilá – užívejte si pocit z dokonale hebké pleti rtů. 🙂
Hotový produkt můžete skladovat klidně při pokojové teplotě, ale po načnutí už ho uložte do lednice. Vydrží vám minimálně 3 měsíce, ale spíše i déle. Jakmile by nějaký z obsažených tuků začal žluknout