Mandlový olej pro všechny typy pleti

Máte rádi mandle? Já teda rozhodně ano. Třeba pražené. Mňam! A co třeba mandlový olej? Ten přímo miluji! Je ideálním doplňkem mých pleťových i tělových krémů, tělových másel, koupelových solí i šumivek do koupele. Prostě na něj nedám dopustit. Mandlový olej je velmi dobře snášenlivý a je vhodný pro všechny typy pleti. Výjimkou není ani pleť těch nejmenších. Pro jejich citlivou kůži je naprosto ideálním doplňkem. Je vhodný i pro lidi trpící ekzémy či akné, suchou, popraskanou i šupinatou pokožkou.

Mandlový olej se také často používá jako základ masážních olejů. A kdo má doma nějakého chlupáče, může mu kápnout trochu mandlového oleje do krmení. Jeho srst vám za to poděkuje, zlepší se její kvalita, a navíc se bude krásně lesknout. Když je řeč o užívaní oleje vnitřně, můžou ho užívat ve své stravě i páníčkové. Třeba do pomazánek nebo sladkých pokrmů.

Mandlový olej

Mandlový olej si zamilujete už jenom proto, že se dobře vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Navíc také zvláčňuje, regeneruje a má tišící účinky. Při jeho nákupu však dávejte dobrý pozor na to, jakou kvalitu oleje si pořizujete. Ten nejkvalitnější, který má pro naši kůži největší hodnotu, se lisuje ze sladkých mandlí a má příjemnou mandlovou chuť. Obsahuje mnoho nenasycených mastných kyselin, vitamíny a další důležité látky pro naše zdraví.

Mandlový olej a jeho základní fakta

  • INCI aneb jak je označený ve složení kosmetiky: Prunus Amygdalus dulcis Oil
  • v INCI ho můžeme najít i jinak: Sweet Almond Oil, Almond Oil, Sweet (Prunis Species) Almond Oil, Prunus Dulcis Oil, Sweet Almond Oil, Prunus Amygdalus Oil, Amygdalus Communis Oil, Amygdalus Dulcis Oil, Almond Sweet Oils, Oil Of Sweet Almond, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
  • vzhled: olejovitá kapalina, tekutina
  • barva: průhledná až slabě žlutá
  • vůně: jemná, slabá vůně mandlí

Co prospěšného obsahuje

  • nenasycené mastné kyseliny (hlavně olejová)
  • polynenasycené omega-6 linolové kyseliny
  • vitamíny A, E, K
  • síru, draslík, vápník

Jeho vlastnosti

  • nerozpustný ve vodě
  • možno míchat s jinými oleji
  • kapalné skupenství

Účinky v kosmetice

  • vhodný pro všechny typy pleti
  • vhodný na suchou, ekzematickou, popraskanou kůži i lupenku
  • vhodný pro miminka
  • omlazuje
  • regeneruje
  • vyživuje
  • dobře se vstřebává a zanechává velmi jemnou a hladkou kůži
  • uklidňuje podrážděnou kůži
  • podporuje hojení
  • zabraňuje vzniku strijí
  • bojuje proti lupům a zvyšuje kvalitu vlasů
  • zvyšuje lesk a podporuje poškozené vlasy

Použití v kosmetice

  • pleťové krémy
  • tělové krémy, másla, mléka
  • masážní oleje
  • mýdla
  • šampony, kondicionéry, vlasové masky
  • koupelová přísada (do solí, šumivek, atd.)

Autor příspěvku: Bára

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *