Tvarohové ovocné knedlíky

Vzhledem k tomu, že jste si na našem instagram odhlasovali, že chcete recept na tvarohové ovocné knedlíky, vaše přání bylo vyslyšeno.

Ovoce miluju, a protože je ho hlavně teď v létě spousta, přemýšlela jsem, jak zúročit všechny ty zásoby, co se mi doma nahromadily. Rozhodla jsem se z nich něco vyrobit na nedělní oběd, a protože moc nemusím kynuté těsto, zato zbožňuju tvaroh, volba padla na tvarohové knedlíky.

Tvarohové ovocné knedlíky mají tu výhodu, že těsto nemusí kynout, takže jejich příprava nezabere mnoho času. Můžete je podávat se smetanou, opraženou strouhankou nebo klasicky – zalité rozpuštěným máslem, posypané tvrdým tvarohem a moučkovým cukrem. Vím, že to není zrovna top zdravý recept, ale občas se to může. Tak jdeme na to! 🙂

Připravte si na 3-4 porce (záleží, jak velcí jedlíci jste)

  • 250 gramů měkkého tvarohu (v alobalu, ne vaničce)
  • 250 gramů hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce změklého másla
  • 200 gramů čerstvého/mraženého ovoce
  • špetku soli
  • na servírování: tvrdý tvaroh, moučkový cukr, máslo/smetanu/strouhanku

Jak knedlíky připravit

Nejprve si do mísy odměřte 2 lžíce másla a nechte ho změknout. Poté přidejte obě vejce, tvaroh a špetku soli. Lžící několikrát promíchejte, aby se suroviny alespoň trochu spojily. V závěru přidejte ještě hrubou mouku a špetku soli.

Tip: Výběr tvarohu na těsto je zásadní. Ve spoustě receptů je psaný měkký tvaroh ve vaničce, ale osobně ho nedoporučuji. Ideální je tvaroh v alobalu, má tu správnou konzistenci.

Vypracujte hladké těsto, které v zápětí vyválejte do podoby silnějšího válečku (průměr tak 5 cm). Z něj odkrajujte kousky, které jemně rozválejte. Položte na ně ovoce a pečlivě zabalte. Hlídejte si, abyste v knedlících neměli dírky, náplň by při vaření vytékala ven.

Knedlíky vkládejte do vroucí lehce osolené vody a vařte, dokud nevyplavou. Trvá to kolem 8 minut. Hotové knedlíky po vyjmutí na jednom místě propíchněte vidličkou, aby z nich unikla pára. Naskládejte do talíře a ozdobte dle chuti. 🙂

Ohodnoťte náš článek 🙂

Autor příspěvku: Zuzka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..