Slunečnicový olej také umí pečovat o naší pokožku

Slunečnicový olej zná snad každý. Kdekdo na něm doma smaží řízky či ho přidává do bábovky. Málokoho však mezi tou nabídkou exotických olejů napadne, že i takový kvalitní slunečnicový olej dokáže s naší pokožkou doslova divy. Nejenže se hezky vstřebává a nezanechává pokožku mastnou, ale také ji výborně hojí a regeneruje. Díky jeho vlastnostem a naprosto skvělé ceně (což jistě každý ocení) je možné ho použít jako základový olej do výroby téměř čehokoliv k péči o pleť i pokožku celého těla. Slunečnicový olej ale najde své uplatnění i v péči o naši hřívu. Ve vlasových zábalech dokáže regenerovat a navrátit našim vláskům lesk i pružnost.

A když dokáže navrátit pružnost vláskům, proč by nemohl zlepšit pružnost naší pokožky? Skutečně je to tak. Slunečnicový olej podporuje vláčnost a pružnost naší kůže. Po jeho péči bude naše pokožka hedvábně jemná a díky jeho výborné vstřebatelnosti nebude mastná. Slunečnicový olej je také možné využít při bolestech svalstva, které doslova prohřeje. Proto je také velmi vhodné použít tento zlatavý olej právě na masáže. Vhodné je ho kombinovat i s jinými, jelikož u někoho může mít při delším používání opačné účinky a vysušovat kůži.

slunečnicový olej

Slunečnicový olej a jeho základní fakta

  • INCI aneb jak je označený ve složení kosmetiky: Helianthus Annuus Seed Oil
  • v INCI ho můžeme najít i jinak: Sunflower Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Helianthus Annuus Oil, Sunflower Oil, Solvent Sunflower Oil
  • vzhled: olejovitá kapalina
  • barva: světle žlutá až žlutá
  • vůně: charakteristická vůně slunečnic

Co prospěšného obsahuje

  • mastné kyseliny (linolová, palmitová, olejová, stearová)
  • vitamín E
  • lecitin
  • karotenoidy

Jeho vlastnosti

  • nerozpustný ve vodě
  • možno míchat s jinými oleji
  • kapalné skupenství

Účinky v kosmetice

  • vhodný pro problematickou pleť, mdlou i suchou pleť
  • napomáhá v hojení ekzémů i akné
  • chrání kůži před volnými radikály
  • pomáhá zvláčňovat a regenerovat pokožku
  • pomáhá prokrvovat pokožku
  • udržuje pokožku hebkou a svěží
  • dodává vlasům pružnost a lesk
  • prohřívá při bolestech a napnutém svalstvu

Použití v kosmetice

  • masážní oleje
  • pleťové krémy
  • tělové krémy, mléka
  • krémy na ruce
  • šlehaná tělová másla
  • balzámy na rty
  • balzámy a péče o vlasy
  • mýdla
  • základový olej pro maceráty
  • peelingy

Autor příspěvku: Bára

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *