Šlehané tělové máslo

Tohle šlehané tělové máslo, které nádherně voní i samo o sobě, jsem si zamilovala v době, kdy mě trápila extrémně vysušená, šupinatá pokožka. Působilo na ni jako úplný balzám. Zanechává ji totiž tak krásně hebkou a vláčnou, že je člověk schopný se jím potírat xkrát denně, i když to není nutné.

Jak jste jistě již pochopili, šlehané tělové máslo je mojí závislostí. Mám jednu větší sklenici doma na poličce s kosmetikou a menší kelímek pak nosím skoro všude s sebou a nesmí mi chybět na pracovním stole. Je totiž výborné na suché lokty, kolena i pokožku kdekoliv po těle. Úplně nejlepší je nanášet ho po koupeli, hned jak se utřete ručníkem. To se pak lépe vstřebá a vaše pokožka bude božsky jemná a hebká po dlouhou dobu. Určitě bych ho nedoporučovala nanášet na obličej, obsahuje totiž kakaové máslo, které rádo ucpává póry (jistě si dovedete představit, jakou paseku by to nadělalo na aknózní pleti).

Co budete potřebovat na 100 ml?

Jak spatlat šlehané tělové máslo?

Šlehané tělové máslo zanechá pokožku hebkou a vláčnou.

Nejprve si vydesinfikujte všechny pomůcky. Pak si do kádinky odměřte 50 mililitrů bambuckého a 25 ml kakaového másla. Pomalu zahřívejte, dokud se másla úplně nerozpustí. Jakmile budou másla tekutá, kádinku hned sundejte ze sporáku a přidejte jojobový olej. Chcete-li, přidejte oblíbený éterický olej. Já ho ale vynechala, protože vůně kakaového másla mi plně postačí. Pečlivě promíchejte a dejte vychladit do ledničky, asi tak na 20 minut. Až směs zmatní a bude neprůsvitná, můžete se dát do dalšího díla.

A teď přijde ta největší sranda! Šlehání. No bodejť by ne, když je to šlehané tělové máslo. Na rovinu vám říkám, nesnažte se tu směs vyšlehat ruční metlou. Za prvé by vám upadla ruka a za druhý by se to stejně pořádně nevyšlehalo. Takže popadněte maličký šlehač na emulze a nechte to na něm. S jeho pomocí budete mít hotovo během chvilky. Mně to trvalo ani ne dvě minuty. Směs začne krásně tuhnout. Jakmile bude připomínat vyšlehaný tvaroh, máte hotovo! Máslo se při šlehání prohřívá, takže až se dostane na pokojovou teplotu, ještě docela ztuhne. 🙂

Už jste zkoušeli vyrábět šlehané tělové máslo?

Autor příspěvku: Zuzka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *