Ricinový olej na vlasy i řasy

Ricinový olej je dobrý na vlasy i řasy! Jak vzniká, k čemu a jak ho využít v péči o své tělo, to se dozvíte v tomto stručném článku. Ricinový olej se získává lisováním semínek ze skočce obecného neboli lidově ricinovníku či Kristovy ruky. Tato rostlina však obsahuje velice silný jed. Je tedy ricinový olej našemu zdraví prospěšný, či nikoliv? No, pokud si z něj zrovna neuvaříte něco dobrého, tak na kůži vám rozhodně prospěje. Čili v kosmetice je naprosto úžasným pomocníkem na hojení jizev nebo pro krásné obočí. Pokud ho ale v menším množství sníte, tak nemusíte mít strach, že to bude to poslední, co jste do svých úst vzali. Může vám však pořádně protáhnout střeva. Pokud byste ovšem snědli plod ricinovníku, který je pro nás obyčejné smrtelníky silně jedovatý, tak už by to neskončilo „jen“ u střevních problémů …

 I v kosmetice je třeba ricinový olej používat s uvážením a ne v příliš velkém množství. Těhotné a kojící ženy by se mu raději měly vyhnout právě i v kosmetice. I malé množství tohoto oleje dokáže udělat s naší kůží zázraky. Velmi dobře pomáhá při hojení jizev, bradavic, bolestech kloubů, tlumí bolesti a uvolňuje svalstvo. V pleťových krémech pak pomáhá hydratovat i omlazovat pokožku. Vhodný je též při péči o vlasy a při léčbě lupů. Snad každá dívka či žena také touží po krásných a hustých řasách. A k jejich zdravému růstu vám může pomoci zrovna ricinový olej. Dávejte však při jeho aplikaci na řasy pozor, aby se vám nedostal očí. Při výběru ricinového oleje dbejte na nejvyšší kvalitu, aby vaše kůže mohla čerpat veškerých přirozených vlastností, které tento olej nabízí.

ricinový olej

Ricinový olej a jeho základní fakta

  • INCI aneb jak je označený ve složení kosmetiky: Ricinus communis seed oil
  • v INCI ho můžeme najít i jinak: Castor oil, Castor seed oil, Ricinus communis (Castor) seed Oil, Ricinus communis oil, Ricinus communis
  • vzhled: olejovitá kapalina, hustá tekutina
  • barva: velmi světlá až mírně zlatavá barva
  • vůně: bez vůně

Co prospěšného obsahuje

  • kyselinu ricinoolejovou
  • kyselinu olejovou a linolovou

Jeho vlastnosti

  • nerozpustný ve vodě
  • možno míchat s jinými oleji
  • kapalné skupenství (husté)

Účinky v kosmetice

  • vhodný pro všechny typy pleti, hlavně pro podrážděnou a citlivou pleť
  • tvoří účinnou bariéru a tím chrání kůži
  • pomáhá omlazovat pleť
  • pomáhá v růstu vlasů, řas i obočí
  • posiluje nehty
  • má protizánětlivé a zklidňující účinky
  • silně promašťuje
  • váže v pokožce vlhkost a zabraňuje tak jejímu vysoušení
  • pomáhá hojit jizvy
  • pomáhá při bolestech , bolestech kloubů, ztuhlých svalech, zánětech nervů

Použití v kosmetice

  • ochranné či omlazující pleťové krémy
  • tělové krémy, mléka
  • balzámy na rty
  • mýdla
  • pleťové vody
  • šampony a balzámy na vlasy
  • péče o řasy a obočí
  • obklady

Autor příspěvku: Bára

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *