New York cheesecake

Vláčný chlazený dezert s nezaměnitelnou chutí doplněný šťavnatými malinami. Taky v tom cítíte léto? Pokud i vy milujete cheesecaky, tenhle rozhodně musíte vyzkoušet.

Protože jste si na Instagramu hodně psali o recept na New York cheesecake s malinovou omáčkou, tady ho máte. Není to zrovna dietní zákusek, ale pokud se jím nebudete cpát obden, cholesterol vám nevyletí. Výhodou je, že je zrovna sezóna malin, takže omáčka bude chutnat ještě lépe.

Co si na New York cheesecake připravit?

  • 120 gramů celozrnných sušenek (já používám McVitties Digestive the original)
  • 60 gramů másla
  • 400 gramů smetanového sýra (např. Philadelphia)
  • 100 gramů cukru
  • 200 gramů kysané smetany
  • 150 ml smetany
  • 2 celá vejce
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky vanilky
  • šťáva ze 1/4 citronu
  • několik hrstí přezrálých malin

Postup

Sušenky rozdrťte na jemno, případně je rozmixujte (doporučuji, člověk u toho tolik nenadává) a dejte si je do větší misky. Poté si na mírném plameni rozehřejte máslo a přidejte ho k sušenkám. Pořádně to promíchejte a vzniklou směs napěchujte do dortové formy. Její stěny vyložte papírem, aby se k nim nepřichytila náplň, na jejíž výrobu se za chviličku podíváme.

Příprava náplně opět není nic složitého. V míse smíchejte smetanový sýr (nebo klidně ricottu) a cukr a pečlivě to promíchejte. Přidejte 2 rozklepnutá vejce, kysanou i sladkou smetanu a znovu promíchejte, aby se směs krásně spojila. Přisypte 2 lžičky kukuřičného škrobu a opravdu pečlivě ho do krému vmíchejte, aby v něm nezůstaly hrudky. Poté dochuťte vanilkou a citronovou šťávou.

Pozor, pozor, už finišujeme. Vniklou smetanovou směs nalijte do formy, kde už máte „těsto“, a hezky uhlaďte povrch. Pečte 30 minut při 180 °C. Poté teplotu stáhněte na 150 a pečte další půl hodinku. Až bude New York cheesecake upečený, vyndejte ho z trouby a nechte vychladnout. Pak mu dopřejte noc v ledničce, aby dokonale zatuhnul.

Před servírováním si můžete připravit např. malinovou omáčku, kterou jsme si doma zamilovali. Pár hrstí měkkých, přezrálých malin dejte do rendlíku a přidejte dle chuti cukr či jiné sladidlo a lžičku studené vody. Maliny krátce povařte a pomačkejte. Můžete je pak propasírovat, a mít tak hladkou omáčku, nebo je nechat takové, jaké jsou. Záleží na vaší chuti a estetickém cítění. Tuhle omáčkou pak jednotlivé porce cheesecaku přelijte. 🙂

 

 

Autor příspěvku: Zuzka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *