Mrkvová polévka, která potěší vaše chuťové buňky

Mrkvová polévka? Také vám zní ten název tak strašně? Vybavíte si dětské přesnídávky, a přejde vás chuť? Budete se divit, ale její chuť vás mile překvapí. Navíc pokud si chcete o víkendu pochutnat a zároveň nestrávit půl dne u plotny, je náš recept naprosto ideálním řešením na dnešní oběd. Mrkvová polévka je snadná, rychlá a ani na ni nepotřebujete moc surovin. Navíc během její přípravy zvládnete splácat ještě druhý chod a určitě si pochutnáte. Že je naše polévka zdravá, to snad už ani není potřeba psát. Tak hurá do kuchyně!

Na 4 porce mrkvové polévky si připravte:

  • 500 g mrkve
  • 300 g brambor
  • 1,5 l vody
  • máslo
  • indické kari
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • (zakysaná smetana)

Mrkvová polévka

Mrkvová polévka a její příprava

Očištěnou mrkev nakrájejte na menší kousky, aby se rychleji uvařila a poté lépe rozmixovala. Brambory oloupejte a nakrájejte také na menší kousky. Obojí pak dejte do hrnce s vodou a vařte do změknutí (přibližně 20 minut). Když budete mít zeleninu měkkou, přidejte podle chuti sůl, kari, máslo a nastrouhaný muškátový oříšek. Na závěr si vezměte věrného kuchyňského pomocníka a vše s jeho pomocí rozmixujte. Vznikne vám vynikající krémová mrkvová polévka, kterou ještě můžete vylepšit zakysanou smetanou. Navíc není náročná a úplně v pohodě se během vaření polévky stihnete věnovat i hlavnímu chodu.

Autor příspěvku: Bára

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *