bambucké máslo

Bambucké máslo

Bambucké máslo je jednou ze základních surovin pro výrobu domácí kosmetiky. Využijete ho jak samostatně, tak jako jednu z přísad do pleťových krémů, tělových mlék, krémů na ruce atd. Je vynikající i na citlivou pleť, při různých kožních onemocněních a je vhodné i pro maličké děti. A kdo by ho určitě měl zařadit do kosmetického repertoáru, jsou nastávající maminky. Záhy se dozvíte proč. Přečtěte si více o oBambucké máslo

Éterické oleje: mandarinka

Mandarinka se řadí k nejoblíbenějším druhů ovoce a je jedním z esenciálních olejů, které můžete bez obav použít i pro malé dětičky. Nemusí se ho bát ani nastávající nebo kojící maminky. Vůně mandarinky je velmi přívětivá, konejšivá, zaujme vás svými sladkými tóny, která působí jako balzám na duši. Můžete ji aplikovat buďto samostatně, nebo ji přidávat do směsí. Přečtěte si více o oÉterické oleje: mandarinka

Rozmarýnový hydrolát

Rozmarýnu zná snad každý milovník bylinek. Je výborná na zvýšení krevního tlaku, při potížích s trávením a zažíváním a používá se i pro podporu psychiky při únavě a vyčerpanosti. Větvičky rozmarýnu se často využívají také v kuchyni, a to třeba při pečení masa. Nás bude dnes ale zajímat především to, jak rozmarýnu, konkrétně rozmarýnový hydrolát, využít k ošetření pleti. Přečtěte si více o oRozmarýnový hydrolát

Hydrolát neboli květová voda

Jak využít hydrolát

Chcete své pleti dopřát něco lepšího než „pouhou vodu“, která ji může vysušovat? Pak vyzkoušejte hydroláty. Ty nejenže podporují hydrataci pleti, ale nabízejí mnoho dalších účinků. A jakými všemi způsoby můžete takový hydrolát využít? Do se dozvíte níže. Přečtěte si více o oJak využít hydrolát

Skořice má skvělé prohřívací účinky.

Éterické oleje: skořice

Sladce kořeněná skořice nesmí chybět v žádné kuchyni. Už naše babičky ji přidávaly do různých sladkých jídel. A třeba takový horký mošt svařený se skořicí a doplněný trochou rumu… Ale to už je zas jiná kapitola. Dnes se mrkneme na to, jaké jsou přínosy skořicového esenciálního oleje. Přečtěte si více o oÉterické oleje: skořice

nimbový olej

Nimbový olej – poklad pro problematickou pokožku

Nimbový olej je získáván lisováním plodů z velmi léčivého indického stromu Azadirachta indica, jehož silné účinky jsou využívány už po staletí. Můžeme ho znát buď pod názvem nimbový nebo neemový olej. A i když tenhle olej nevoní zrovna podle mého gusta, přesto mohu potvrdit, že je velmi dobrým pomocníkem při léčbě kožních problémů. Přečtěte si více o oNimbový olej – poklad pro problematickou pokožku