Avokádový olej vykouzlí hebkou pokožku

Že je avokádo velmi zdravé a obsahuje spoustu prospěšných minerálů, vitamínů i mastných kyselin, ví snad každý. Málokoho už pak napadne využít avokádový olej v péči o naše tělo. I ten obsahuje velké množství minerálů, vitamínů, aminokyselin i mastných kyselin, ze kterých bude naše pokožka přímo jásat. Avokádový olej je velmi hutný a výživný a je vhodný pro všechny typy pleti. Potěší ale hlavně citlivou, suchou nebo zralou pleť.

Avokádový olej je získáván lisováním plodů rostliny Persea gratissima či Persea americana. Můžete ho využít jak v kosmetice a péči o tělo, tak i v kuchyni, kdy potěší váš žaludek. Výborně dochutí třeba saláty. Aby naše tělo mohlo využívat jeho pozitivních vlastností, je třeba si pořídit avokádový olej v nejvyšší kvalitě. Zkuste ho přidat třeba do pleťových krémů. A věřte mi, že nebudete litovat. Vaše tváře budou hebké jako dětská prdýlka.

avokádový olej

Avokádový olej a jeho základní fakta

  • INCI aneb jak je označený ve složení kosmetiky: Persea Americana Oil
  • v INCI ho můžeme najít i jinak: Persea Americana Oil, Persea Gratissima Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Avocado Oil, Laurus Persea Oil, Alligator Pear Oil
  • vzhled: olejovitá, hutná kapalina
  • barva: zelená
  • vůně: jemná po avokádu

Co prospěšného obsahuje

  • vitamin E (vysoký obsah)
  • vitaminy B, C, K, H
  • minerály (magnesium, měď, draslík, fosor)
  • antioxidanty
  • aminokyseliny
  • mastné kyseliny (olejová, palmitová, linolová)
  • přirozený ochranný UV faktor 2-4

Jeho vlastnosti

  • nerozpustný ve vodě
  • možno míchat s jinými oleji
  • kapalné skupenství (husté)

Účinky v kosmetice

  • vhodný pro všechny typy pleti
  • vhodný pro citlivou, suchou a zralou pokožku
  • antialergenní vlastnosti
  • velmi vydatný, výživný i povzbuzující olej
  • pomáhá vyhlazovat vrásky vzniklé vysušením
  • zjemňuje suchou a popraskanou kůži
  • výborné hydratační a regenerační účinky
  • pomáhá v boji proti vráskám
  • ochraňuje pleť před mrazem, suchem i větrem
  • pomáhá hojit kůži, jizvy
  • pomáhá v boji se striemi a celulitidou

Použití v kosmetice

  • výborný do směsí na ekzémy a lupénku
  • masážní oleje
  • pleťové krémy
  • tělová mléka, krémy
  • šlehaná tělová másla
  • krémy na ruce
  • balzámy na rty
  • péče po opalování
  • balzámy a péče o vlasy

 

Autor příspěvku: Bára

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *